+32(0)3 484 65 65 info@accessplatforms.be

Valbeveiliging

Ontdek ons aanbod valbeveiliging. Van dakrandbeveiliging tot levenslijnen en ankerpunten.

Valbeveiliging op maat

Access Platforms voorziet valbeveiliging voor iedere situatie. Zelf veilig werken, je producten beschermen of een andere uitdaging? Onze experts zetten hun kennis en ervaring in om ook jouw omgeving te beveiligen.

Zelfs in de meest complexe omgevingen

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we de ins en outs van verschillende technieken, situaties en gevaren. Die kennis zetten we graag in om ook jouw omgeving te beveiligen.

Collectieve & Persoonlijke valbeveiliging

Opgericht in 1989, is Access Platforms één van de vaste waarden in de markt van valbeveiliging, door onze ervaring en expertise maar ook door ons scherp productaanbod. Door een combinatie van specialistische kennis en praktische ervaring kunnen wij onze klanten helpen het risico op vallen te verminderen en de veiligheid bij werken op hoogte te verhogen.

Netten ter afscherming van transportband

Voor deze industriële klant hebben we een afscheiding voorzien tussen de stapelplaats voor ongebruikte paletten en een transportband.

Op deze manier voorkomen we dat de stapel kan omkantelen en de transportband kan beschadigen.

Om de netten te plaatsen hebben we stalen kabels voorzien aan een stalen structuur. Zo garanderen we maximale stevigheid en voorkomen we schade.

Heb jij ook een uitdaging op maat? We denken graag mee met jou.

Voor

Na

Verbindingstrap op maat

Onze klant had juist enkele nieuwe tanks geïnstalleerd. Techniekers konden het bordes enkel bereiken via een kooiladder. Niet zo handig om werkzaamheden uit te voeren.

Na een 3D scan van de complexe omgeving stelden we een verbinding voor tussen de bestaande en nieuwe tanks. De oude tanks waren reeds voorzien van een trapladder.

Dankzij een ladder die 100% afgestemd werd op hun noden kunnen ze de tanks vandaag vlot onderhouden.

Voor

Na

Heb jij een uitdaging voor ons?

Valbeveiliging op maat van jouw situatie

Onze experts komen graag bij je langs voor een eerste kijk op jullie situatie. Samen bespreken we de uitdaging, jullie nood en de belangrijkste punten. Nadien kunnen we aan de slag om een voorstel op maat uit te werken.

Ons assortiment valbeveiliging

Dakrandbeveiliging

Dakranden kunnen beveiligd worden door middel van leuningen. Access Platforms kan verschillende voorstellen doen voor de definitieve bescherming van uw daken. Dakrandbescherming is toepasbaar op alle types van daken en dakranden.

Randbeschermingssystemen kunnen geïnstalleerd worden op stalen of betonnen dakranden, zowel op nieuwe als gerenoveerde gebouwen. Bovendien kunnen wij zowel op platte daken als op gewelfde en golvende daken een duurzame dakrandbeveiliging installeren.

Verder kunnen onze leuningen ook gebruikt worden voor het beveiligen van Magazijnrekken, wandelwegen in magazijnen, afbakenen van lichtkoepels op daken, …

Lijn & Rail systemen

Access Platforms plaatst lijn- en railsystemen op daken en plaatsen waar valbeveiliging uiterste prioriteit heeft en op (werk)plaatsen die onmogelijk te bereiken zijn zonder een doordachte klimbeveiliging.

De veelzijdigheid van deze producten in combinatie met onze expertise in valbeveiliging zorgt ervoor dat we zelfs de meest complexe problemen van valbeveiliging in de industrie, bouw, geveltoegang, gebouwenonderhoud en voor alle soorten inspectietaken kunnen oplossen.

Veiligheidsnetten

Access Platforms is uw partner voor de verkoop en plaatsing van permanente veiligheidsnetten.

Steenslagnetten en vogelweringnetten

Dunne onopvallende netten voor het opvangen van vallende brokstukken van rotswanden, monumenten, kerken, bouwvallige panden, …

Personenopvangnetten

Bescherming tegen het vallen van personen. Professionele plaatsing rekening houdend met de valhoogte en het aantal benodigde ophangpunten.

Afbakenen van sportvelden

voetbalvelden, beveiliging van speelplaatsen, ruimtelijke afscheidingen van stapelplaatsen in magazijnen, …

Ankerpunten

U bent op zoek naar verankeringspunten voor valbeveiliging? Access Platforms levert en plaatst ankerpunten. Van standaardoplossingen tot maatwerk.

Het type ankerpunt hangt af van de draagstructuur. Voor elke type ondergrond is er een oplossing.

Het is ook mogelijk om losse ankerpunten te kopen, die u dan zelf installeert.

Bibo Block

Valbeveiliging voor platte daken

Bij het werken op platte daken vormt het valgevaar het grootste risico. Omwille van onderhoud en inspectie is het technisch personeel toch genoodzaakt om het dak te betreden. Het gepantenteerde Bibo Block maakt het mogelijk om elk plat dak te voorzien van de nodige duurzame valbeveiliging.

Geen dakperforatie, je dakbedekking blijft intact

Kunnen zowel tijdelijk (zonder verlijming) als permanent (met verlijming) geplaatst worden

Ontdek meer

Daksignalisatie

Een belangrijk aspect bij de beveiliging van platte daken waar personeel instaat voor het onderhoud, en de inspectie van deze daken is het plaatsen van duidelijk zichtbare daksignalisatie.

Afbakening en veilig looppad

Door middel van daktegels kan u een duidelijk, duurzaam en veilig looppad creëren.
Verder is het mogelijk om verschillende Waarschuwingsbordjes op het dak te plaatsen.

Tijdelijke mobiele valbeveiliging

Bent u tijdelijk op zoek naar flexibele valbeveiliging? Ons assortiment mobiele valbeveiliging plaatst u eender waar. Zo zorgt u voor beveiliging waar nodig.

Besloten ruimtes

Ook voor velbeveiliging in besloten ruimtes kan u bij ons terecht. Afhankelijk van de toepassing kiezen we hier voor een mobiel systeem of een vast systeem.

Persoonlijke valbeveiliging

U kan bij ons ook terecht voor al uw veiligheidsharnassen en toebehoren.

Aangezien dit gamma vrij uitgebreid is kan u ons steeds contacteren voor een aangepaste offerte.

Veiligheidsharnassen / valharnassen

In het productgamma van Access Platforms vind je bij persoonlijke valbeveiliging voor tijdelijke en permanente werksituaties uiteraard ook de harnassen voor diverse activiteiten/opdrachten.

Levenslijnen – Leeflijnen voor tijdelijke valbeveiliging

Voor werken die op hoogte gebeuren is er meestal een permanente valbeveiliging geplaatst. Op sommige locaties zijn de opdrachten soms zo kort van duur, of slechts éénmalig uit te voeren. Om toch aangelijnd en veilig te kunnen werken (wettelijk verplicht), wordt in zo’n situatie tijdelijk valbeveiliging gebruikt.

Persoonlijke valbeveiliging – diverse

Naast de veiligheidsharnassen is er uiteraard ook nog ander toebehoren nodig om de persoonlijke valbeveiliging te garanderen. Ons gamma is zeer uitgebreid; elke situatie wordt best apart bekeken en vraagt om een specifieke aanpak en materiaalkeuze?

Extra’s

Zelfsluitende poortjes