Bibo Block: valbeveiliging voor platte daken

Bij het werken op platte daken vormt het valgevaar het grootste risico. Omwille van onderhoud en inspectie is het technisch personeel toch genoodzaakt om het dak te betreden. Het gepantenteerde Bibo Block maakt het mogelijk om elk plat dak te voorzien van de nodige duurzame valbeveiliging.

Toepassing van Bibo Block op platte dakenBibo® valbeveiliging voor platte daken

  • BIBO® Block is een betonnen tegel (900 x 900 x 105 mm) waarin een 12 mm dikke RVS-ring is geïntegreerd. Aan deze ring kan een vanglijn worden bevestigd. Daarnaast dient de tegel tegelijkertijd als ballast en door de opvallende gele kleur ook als veiligheidsmarkering. Aan de onderzijde van de BIBO® Block steken 4 ronde tegeldragers van rubbergranulaat uit. Deze tegeldragers zijn al of niet voorzien van betumen plakzegels.

  • BIBO® Lifeline is een horizontaal lijnsysteem op basis van een tijdelijke mobiele leeflijn. Tussen twee BIBO® Blocks wordt een tijdelijke levenslijn gespannen, waaraan de gebruiker zijn persoonlijke vanglijn bevestigt. De gebruiker kan vervolgens heen en weer bewegen, zonder zich te hoeven ontkoppelen.

  • BIBO® Cable is een permanent horizontaal staalkabelsysteem waarbij een shuttle over de staalkabel loopt. In elke BIBO® Block wordt een gegalvaniseerde stalen steun geplaatst, waarop een RVS-kabel wordt gemonteerd. De persoonlijke vanglijn kan aan de shuttle worden worden gehaakt. Zo kunnen doorlopende trajecten met bochten worden gemaakt waardoor de shuttle soepel over de steunen glijdt en de gebruiker zich niet meer hoeft te ontkoppelen bij elk steunpunt.

  • BIBO® Base is een betonnen tegel met een richel en is speciaal ontwikkeld voor daken die bereikt worden met een ladder. De BIBO® Base dient als stabiele ondergrond voor een ladder en kan zowel op de grond als op het dak worden geplaatst.

  • BIBO® Octo De BiboOcto is een deelbare BiboBlock. In deze betonnen tegel van het formaat 900x900x110 mm is een rvs-ring geïntegreerd, waaraan een vanglijn kan worden vastgemaakt. De opvallend gele tegel wordt in acht delen op het dak aangebracht en dient naast ankerpunt ook als ballast en veiligheidsmarkering. Het meest veilige ankerpunt is nu ook het breedst inzetbaar.

 

Geen dakperforatie / doorbreking van de dakbedekking!

Biboblocks kunnen zowel tijdelijk ( zonder verlijming) geplaatst worden als permanent geplaatst worden d.m.v. verlijming. De dakbedekking wordt hierbij niet doorbroken.

 

Meer informatie over Bibo Blocks?


vraag hier advies op maat

Toepassing van valbeveiliging op platte daken

Bibo Blockverlijming bibo blockvalbeveiliging plat dakbibo blok op plat dakDe BiboOcto is een deelbare BiboBlock.

Access Platforms NV

Boudewijnlaan 5C
2243 Pulle - Antwerpen
Tel: 0032(0)34846565
info@accessplatforms.be

Linked In

Copyright © Access Platforms NV    -   webdesign www.willems-it.be